Početna > Trudnoća

Trudnoća

Svaka je trudnoća nešto posebno. I svaka će je trudnica doživjeti drukčije. Za vas smo pripremili članke koji će odgovoriti na mnoga pitanja u tom prekrasnom razdoblju. Što će se događati tijekom trudnoće, kako se pripremiti na trudnoću i kasnije porođaj, kakve su smjernice za prehranu u trudnoći – to su samo neke od zanimljivih tema koje će koristiti svakoj budućoj mami i riješiti mnoge trudničke dvojbe.

 

 

Planiranje trudnoće

Briga za novorođenče ne započinje tek onda kad se rodi, nego već puno ranije, prije njegovog začeća. Zdravlje i primjeren nutritivni status majke najvažniji su faktori za uspješan početak, tijek i završetak trudnoće. Uravnotežena prehrana, primjerena tjelesna aktivnost i odgovarajuća okolina održavaju dobro zdravlje žene u reproduktivnom razdoblju.

Pročitaj članak

Dojenje

Mamina prehrana nakon porođaja i nije baš komplicirana iako briga o tome što jesti može postati prava muka, usprkos dobrim namjerama okoline. Kao i u vrijeme trudnoće mamina prehrana tijekom dojenja mora biti i dalje bogata visokokvalitetnim namirnicama jer će tako osigurati optimalno stvaranje visokohranjivog i visokokvalitetnog mlijeka.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule dodatak su prehrani. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.