Početna > Planiranje trudnoće

Planiranje trudnoće

Planirate li povećanje obitelji? Začeće je svakako jako važna odluka jer donosi novu radost i brigu u život buduće mame. Pravovremena priprema na potomstvo omogućuje zdrav početak trudnoće. Za mamu i bebu time može početi bezbrižan zajednički put razvoja i upoznavanja. Za vas smo pripremili korisne savjete koji će vam pomoći u zdravim odlukama u vrijeme planiranja trudnoće.

 

 

Trudnoća

Zdrava prehrana utječe na naše zdravlje i dobro opće stanje u svim životnim razdobljima, osobito u trudnoći kada se odvija ubrzan prijenos hranjivih tvari iz tijela trudnice prema fetusu, koji ima prednost pri opskrbi svim potrebnim hranjivim tvarima. Za trudnicu je dakle izuzetno važno da svoju prehranu prilagodi povećanoj potrebi za hranjivim tvarima.

Pročitaj članak

Dojenje

Mamina prehrana nakon porođaja i nije baš komplicirana iako briga o tome što jesti može postati prava muka, usprkos dobrim namjerama okoline. Kao i u vrijeme trudnoće mamina prehrana tijekom dojenja mora biti i dalje bogata visokokvalitetnim namirnicama jer će tako osigurati optimalno stvaranje visokohranjivog i visokokvalitetnog mlijeka.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule dodatak su prehrani. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.